Műanyagok hőkezelése

Hőkezelési-technológiánk lehetővé teszi a gyártók számára, hogy mindig pontosan ugyanazokat a feldolgozási és termelési feltételeket hozzák létre, ezáltal megbízhatóan elérjék a termék állandó minőségét.

Ipari kemencéink alkalmazási területe

Miért hőkezelik a műanyagokat?
Napjainkban egyre több termék készül egy vagy több műanyag komponensből. Ugyanakkor az ügyfelek egyre nagyobb igényt támasztanak a termékek kívánt tulajdonságai, egységessége és hosszú élettartama tekintetében. Hőkezelési-technológiánk lehetővé teszi a gyártók számára, hogy mindig pontosan ugyanazokat a feldolgozási és termelési feltételeket hozzák létre, ezáltal megbízhatóan elérjék a termék állandó minőségét.

Mely területeken használják fel a hőkezelési technológiát?
Ipari kemencéink alkalmazási területe gyakorlatilag korlátlan. Ezeket például az elasztomerek térhálósítására és a szilikon elasztomerek temperálására vagy kikeményítésére használják. A műanyagokat hőformázó vagy hőálló tulajdonságok javítására is használják. További alkalmazási területek közé tartozik a bevonatok vagy rostkompozitok szárítása és kikeményítése, valamint a PTFE szinterelése valamint kontaktlencsék és műanyag lencsék polimerizációja.

Mik a jelenlegi fejlődési trendek?
Az e-mobilitási szektor egyre fontosabb üzleti szegmens. Az elektromotoros állórészek hőkezelése és az orvostechnikai ágazat is ígéretes. Kemencéinket implantátumok, protézisek és sztentek gyártására, valamint orvosi berendezések bevonására használják. Számos ügyfelet szolgálunk ki az autóiparban és a repülőgépiparban, valamint az elektronikai és gyógyszeripar területén.