Vötschoven VVT típusú vákuum szárító

Vákuumszárító kemencéink kipróbált megoldások a hőmérsékletre érzékeny termékek szárítására és a maradék nedvesség eltávolítására a kapilláris csövekből is. Személyre szabott hőkezelő és vákuum rendszerekkel állunk partnereink rendelkezésére.

VVT vákuum szárító iparikemencék_1

A vákuumszárítás során a kamratérben létrehozott vákuumhoz igazodva melegítik fel a termékeket. A nyomás csökkentése csökkenti a folyadékok (víz és oldószerek) forráspontját is, amelyek így jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten párolognak. A vákuum alatti szárítás nem csak rendkívül kíméletes a termékkel, hanem a termék nehezen hozzáférhető helyeit is eléri, így a termékben rekedt levegő és nedvesség megbízhatóan eltávolítható, valamint az újrakondenzáció is megelőzhető.
VVT vákuum szárító iparikemencék_2

Célzottan az alkalmazáshoz kifejlesztett megoldások
A vákuumszárító kemencéket többek között orvosi termékek, gyógyszerek, elektronikai alkatrészek, élelmiszerek és a repülőgépipari termékek gyártása során használják. Mindemellett fontos szerepet játszanak az elektromos járművekhez használt lítium-ion akkumulátorok gyártásában is. Köszönhetően az ipari hőtechnológiában szerzett sokéves ágazatközi tapasztalatunknak, személyre szabott hőkezelő és vákuum rendszerekkel állunk partnereink rendelkezésére, amelyek tökéletesen illeszkednek termékeik gyártástechnológiájához, ezáltal termékorientált, megbízható és rendkívül pontos szárítási eljárásokat biztosítunk.

Főbb jellemzők

  • Ügyfél-specifikus vákuumszárító megoldások
  • Termékoptimalizált fűtéstechnológia: besugárzás, fűtőbetét, hőmérséklet szabályzott légkeringetés
  • Alacsony (kb. 1 mbar), finom (10-3 mbar) és nagy vákuum (HV 10-5 mbar) alkalmazások
  • Önálló vagy gyártósorba integrált megoldások
  • GMP-kompatibilis kemencék tisztatéri körülmények között történő szárításra
  • S!MPAC® vezérlés és S!MPATI® szoftver az egyszerű programozáshoz, kezeléshez és ellenőrzéshez
  • Tanácsadás, fejlesztés és megvalósítás egyetlen forrásból