Robbanásbiztos hőkezelő és szárító kemence, VTUW

VTUW típusú gyártósori, robbanásbiztos kialakítású hőkezelő és szárítókemence. Alacsony energiafogyasztás és rövid felfűtési idő a levegőkeringetés és az alacsony légcsereigény kombinációjának köszönhetően.

VTUW_robbanásbiztos hőkezelő szárítókemence

Számos ipari ágazatban, mint például a vegyiparban, a gyógyszeriparban és az elektronikai iparban, gyakran van szükség olyan kemencékre, amelyekben szinte korlátlan mennyiségben hőkezelhetők gyúlékony anyagok - például oldószerek, gázok -, vagy ezeket tartalmazó termékek.
Ezek az anyagok levegővel keveredve robbanásveszélyes keveréket alkothatnak.
A VTUW sorozatot ezekre a kritikus felhasználási területekre fejlesztették ki, és lényegesen magasabb követelmény szintnek felelnek meg (2014/34/EU irányelvnek történő megfelelőség), mint a hagyományos bevonat-szárító, vagy lakkszárító kemencék.

A VTUW sorozat működése a levegő keringtés és az elszívás által generált légcsere kombinációján alapul.
A kemence fűtése független forrásból származó hővel (gőz, víz, temperáló olaj) vagy külön temperáló berendezésen keresztül történik.
Gazdaságossági okokból a temperáló berendezés rendszerint semleges, a kemencetértől elkülönített területen van elhelyezve, azonban szükség esetén, a szükséges módosítások után, robbanásveszélyes területen is felállítható.

Előnyök:

  • Alkalmazható T1, T2, T3 és T4 hőmérséklet osztályba tartozó oldószerekhez.
  • Alkalmas a IIA és IIB robbanási csoportok oldószereihez.
  • A berendezés megfelel a 3G kategóriának, és alkalmas a 2-es zónában történő telepítésre (módosítással az 1-es zónába is telepíthető).
  • Alacsony energiafogyasztás és rövid felfűtési idő a levegőkeringetés és az alacsony légcsereigény kombinációjának köszönhetően.
  • Tisztatéri változat is elérhető.