Vákuumszárítás az akkumulátorcellák gyártásában

A vákuumszárító technológia elengedhetetlen a lítium-ion akkumulátorok gyártásakor. Egyedi igényekhez igazodva gyártjuk berendezéseinket, melyek igény szerint integrálhatók gyártósorokba, kutatási egységekbe ahol folyamat optimalizáltan működnek.

Milyen előnyökkel jár a vákuum technológia a szárítási folyamatokban?
A nyomás csökkentése csökkenti a folyadékok (víz és oldószerek) forráspontját is, amelyek így jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten párolognak és az elszívás által hatékonyan eltávolíthatóak, mindemellett azonos szárítási teljesítmény alacsonyabb hőfokon is elérhető, így a hőérzékeny termékek kíméletesebben kezelhetők.
A termékben lévő összes levegő és nedvesség hatékonyan eltávolítható és a kondenzáció is megakadályozható. Ezáltal a vákuumszárítás tökéletes megoldás minden olyan területen, ahol megbízhatóan, maradványok nélkül kell a nedvességet eltávolítani, egyúttal megóvva az érzékeny terméket is.

Vákuumszárítás az akkumulátorcellák gyártásában

Hogyan használható vákuumszárítás az akkumulátorgyártásban?
A vákuumszárítás az elektródagyártás utolsó lépése. Annak érdekében, hogy az akkumulátorok a kívánt teljesítményt és hosszú élettartamot biztosítsák, a bevont tekercseket a lehető leghatékonyabb módon kell szárítani, még a legkisebb nedvesség- és oldószermaradványokat is el kell távolítani a folyamat során. A levegő keringetéses, hőmérséklet-szabályozással ellátott vákuumszárítók különösen hatékonyan hajtják végre ezt a folyamatot.
A teljes szárítás után a tekercsek a cella összeszerelőbe kerülnek, ahol szintén ellenőrzött körülmények között kerülnek további feldolgozásra. 

Hogyan optimalizálja a vákuumszárítás a lítium-ion akkumulátorok gyártását? 
Jelenleg még nincsenek általános vagy szabványosított eljárások a vákuumszárításra az akkumulátorgyártásban, ezért is izgalmas részt venni a kutatásokban és segíteni ezen szabványok kidolgozását. Ebben mi, ügyfeleinkre szabott és folyamatoptimalizált vákuumszárító megoldásokkal veszünk részt, mely megoldásainkat szükség szerint akár gyártósorokba is integráljuk.
Mivel az elektródagyártásban gyúlékony oldószereket használnak, a folyamatbiztonság különösen fontos szempont. Ennek biztosítása érdekében támaszkodhatunk a hőtechnikában szerzett mélyreható tudásunkra és tapasztalatunkra.

 

Folyamatbiztos megoldások a hatékony e-mobilitásért

Kíméletes a termékkel, pontos és megbízható – ágazatközi tapasztalat a vákuumszárításban  
Az ipar hőkezelés és szárítás technológia (beleértve a vákuum technológiát is) területén szerzett tapasztalatunkra alapozva olyan egyedi szárítási megoldásokat tervezünk és valósítunk meg, amelyek optimálisan illeszkednek a termékekhez és folyamatokhoz. Ennek során integrált rendszermegoldásokat kínálunk, valamint szükség esetén megtervezzük a vákuumszivattyús technológiát is. Ilyen módon megbízható és gazdaságos megoldásokat kínálunk a hosszú távú, reprodukálható szárítási teljesítmény elérése érdekében.

Biztonságos szárítás rövidebb idő alatt – Optimalizált folyamatidő 
A rövid folyamatidők fontosak az ipari akkumulátorgyártásban. Annak érdekében, hogy a hőmérséklet-érzékeny akkumulátor-elektródákat a lehető leghamarabb teljesen és biztonságosan párátlanítsuk, különösen kímélő hibrid szárítórendszereket ajánlunk, keringetett levegő hőmérséklet-szabályozással. A gyors eljárás során a rövid felmelegítési idő által optimális szárítási eredményt érhető el, miközben kiküszöbölhető a légzsebek kialakulása. Ez kulcsfontosságú az akkumulátorok teljesítménye szempontjából.

Rugalmasan integrálható mind a feljesztésbe, mind a gyártásba – Testre szabott benedezések akár folyamatos üzemű változatban is 
Az alkalmazástól és a folyamattól függően olyan vákuumszárító megoldásokat kínálunk, melyek tökéletesen illeszkednek gyártósoraikba: önálló, vagy gyártósorokba integrált folyamatos üzemű kemencék a nagy termelési kapacitás érdekében.
Vákuum szárító berendezéseink kutatási projektekhez és az ipari gyártáshoz egyaránt alkalmazhatók.

Minden ellenőrzés alatt – Megbízható minőség az állandó gyártási feltételeknek köszönhetően 
A akkumulátorok kiváló minőségének biztosítása érdekében a teljes gyártási folyamatnak ellenőrzött, száraz környezeti feltételek mellett kell lezajlania, így döntő fontosságú az egyes termelési lépések közötti kapcsolat. A vákuumszárítók légzsilipként használhatók a különböző szárítóhelyiségek között, így a tekercsek ezeken való átvezetése biztosítja az alacsony harmatpontok folyamatosságát.

Minden egy forrásból – Megoldások lítium-ion akkumulátorok gyártásához 
A Schunk csoport részeként tapasztalat, szakértelmet és változatos megoldásokat kínálunk a lítium-ion akkumulátorok gyártásához:

  • Ide tartoznak a Schunk Sonosystems innovatív és rugalmasan alkalmazható ultrahangos hegesztési megoldásai,
  • a Weiss Klimatechnik adszorpciós szárítói a megbízhatóan alacsony harmatpontokhoz,
  • valamint a környezeti szimulációs megoldások széles választéka az akkumulátorok széleskörű körülmények közötti teszteléséhez.

Amennyiben szeretne többet megtudni vákuumszárító megoldásainkról, álliunk rendelkezésére tanácsadásunkkal és személyre szabott megoldásainkkal, melyet az Ön igényeinek megfelelően alakítunk ki.