Robbanásbiztos hevítő és szárítókemencék termékcsalád

Robbanásbiztos hevítő és szárító kemencék – a Vötsch Industrietechnik speciális koncepciót fejlesztett ki a robbanások kockázatának kivédésére szolgáló követelményekre.

Robbanásbiztos hevítő és szárító iapri kemencék, Vötsch

Normál változatok

VFT 60/90 robbanásbiztos friss-levegős hevítő és szárító kemence 
A kemence elektromos fűtéssel rendelkezik és a „friss-levegős” elvnek megfelelően tervezték. A kis helyigénye miatt a készülék mind laboratóriumi, mind termelési környezetben is jól használható. Előnyei, például az, hogy nem korlátozott az éghető oldószerek mennyisége, valamint hogy a készülék alkalmas a IIA és IIB robbanáscsoportba tartozó T1, T2, T3, T4 hőmérsékleti osztályú oldószerekhez, illetve a jó és egyenletes hőmérsékleti eloszlás a teljes munkatérben.

VTUW sorozatú robbanásbiztos hevítő és szárító kemence
Ebben típusban a gyúlékony oldószerek részaránya lényegében korlátozás nélküli. A készülék 1. és 2. robbanási zónákba is telepíthető (használható). A VTUW-ot úgy tervezték, hogy kizárja a robbanás veszélyét. A VTUW alkalmas a IIA és IIB robbanási csoportba tartozó T1, T2, T3, T4 hőmérsékleti osztályú használatra. Ebben a típusú kemencében hőforrásként forró víz, gőz vagy más típusú melegítő rendszer használható.

Robbanásbiztos kemencék - terméklista

  • VFT Ex-Proof hevítő / szárító kemence
  • VTUW sorozatú hevítő és szárítókemencék
  • NTUW 75/125 Ex robbanásbiztos kemencék