VTUW robbanásbiztos hevítési és szárítókemencék

VTUW típusú hevítő és szárító kemencék – megoldás a megbízható hőkezelésre és szárításra – robbanásbiztos kemencék az ATEX irányelvekkel összhangban.

VTUW hevítő és szárító kemencék, Vötsch

A Vötsch Industrietechnik speciális koncepciókat fejlesztett ki a robbanásveszély elhárításának különböző követelményeire.

A probléma 
Sok hőkezelési eljárás során gyúlékony gázok és oldószerek jelennek meg a munkatérben, amelyek levegővel keveredve robbanási keveréket hoznak létre. A robbanás elkerülésére speciális óvintézkedéseket kell tenni.

A megoldás 
A vegyi-, gyógyszerészeti és elektronikai iparban megjelenő kritikus körülményekre fejlesztették ki a VTUW hevítő és szárítókemencéket, melyek lényegesen magasabb követelményeket teljesítnek, mint a bevonatoknál használt hagyományos szárítókemencék.

Különleges, robbanás elleni védőintézkedésekkel védik ki a robbanásveszélyes atmoszféra begyulladását, lehetővé téve ezzel a biztonságos és megbízható hőkezeléseket.

A VTUW készülékeket a biztonság, megbízhatóság és az átgondolt tervezés jellemzi. A jól kigondolt koncepció, a magas minőségű anyagok és részegységek használata, valamint a gondos gyártás, mind együtt, üzembiztos és megbízható hőkezelő és szárítókemencéket eredményez.