VHSF sterilizálók – ISO 5

A VHSF típusú sterilizálókban az ISO 5 osztályos minőségű tisztalevegőt a kamra belsejébe beépített keringetett levegő szűrőkkel biztosítják.

VHSF sterilizálók, ISO 5

Sterilizálási hőmérséklet 250°C-ig (300°C) 
A nagy hatékonyságú, teljes szűrésű HEPA-részecskeszűrő közvetlenül a levegő belépési pontja elé van beépítve a sterilizáló kamrába. Minden jelentős nyomásváltozást és az átáramló levegő térfogatát monitorozza a rendszer.

A szűrők 250°C-ig (300°C) megbízhatóan biztosítják a sterilizálást, amit a teljes sterilizálási ciklus alatt fenntartanak, azaz, nemcsak a sterilizáció alatt, hanem a felfűtési és hűtési fázis alatt is  

VHSF-K az egyedi, kétkamrás sterilizáló 
A VHSF-K1 száraz, forrólevegős sterilizáló az opciós hűtőkamrával kiegészítve depyrogenizációra (pyrogén-mentesítés) is alkalmas.

Az egyedi, kétkamrás VHSF-K sterilizáló: az idő- és energiatakarékos hűtési folyamat érdekében, a száraz forrólevegős sterilizáló opciósan, egy kiegészítő hűtőkamrával kombinálható. Ebben az esetben, a sikeres sterilizációt követően a mintatartó kocsi automatikusan átlép a sterilizáló kamrából a hűtőkamrába.

Fontos előny: a sterilizáló részben a sterilizációs hőmérséklet megmarad, így mialatt a steril darabok a hűtőkamrában lehűlnek, a sterilizáló újra feltölthető.

Az egyedi kétkamrás kialakítás a nagy áteresztő képesség mellett biztosítja a gazdaságos sterilizálást.

Depyrogénizáció 
A VHSF 1-4 sorozatú, száraz, forrólevegős sterilizátorok tisztaszobai használatra is alkalmasak. Ezeket a típusokat a légáram, a lamináris áramlási technológia és a megbízható depyrogénizáció (pyrogén-sterilizálás) érdekében meglevő magasabb sterilizálási hőmérséklet alapján megkülönböztetjük meg.

A VHSF 1-4 sterilizálókban a levegő függőlegesen lefele mozog a kamrán át.