Ipari laboratóriumi kemence – kicsi – erős – okos

Új, ipari laboratóriumi hevítő, szárító kemencéink innovatívak, megbízhatók és pontosak, alkalmasak nehéz igénybevételek esetén is. – Modern hálózati lehetőségek. Ideális megoldás régi berendezéseik cseréjére. Tesztkamraként is felhasználhatóak.

Ipari laboratóriumi kemence_1, Vötschoven Lab

Manapság a gépjármű- és a repülőgépiparban, az elektronikai és gyógyszeriparban, valamint az egyetemi kutatólaboratóriumokban minden eddiginél nagyobb szükség van a megbízható, gyors és energiahatékony hőkezelésre.

60 és 200 liter közötti belső méretű hevítő és szárítókemencéket kínálunk termékfejlesztéshez, minőségvizsgálathoz, termikus öregítéshez, illetve műanyag minták szabványok szerinti teszteléséhez, akár egyedi megoldásokkal az Ön speciális eljárásaihoz igazodva.

Ideálisak olyan alkalmazások esetén, ahol feltétel a nagy pontosságú hőmérséklet szabályozás +50 és +300°C között, mely garantálja a reprodukálható, megbízható eredményeket. Tervezésének és robosztus kialakításának köszönhetően nagy teljesítményigényű alkalmazások ipari környezetben történő elvégzésére is alkalmazható. Sok régi eszköz évtizedek óta használatban van, és már nem felel meg a növekvő követelményeknek. Ipari laboratóriumi kemencéink azonos belső méret mellett nagyobb teljesítményt biztosítanak kevesebb energia felhasználásával. Minden szempontból jó választás.

Felhasználói előnyök

 • Hőmérsékleti pontosság (térbeli) ± 1% - csaknem minden teszt-szabványnak megfelel
 • Hálózati kapcsolat Ethernet interfészen keresztül - folyamatok dokumentálása és felügyelete
 • Méretei megegyeznek a Heraeus 6000 sorozat méreteivel, mely egyszerűvé teszi a cserét

Kerülje el a felesleges költségeket 
Kiváló műszaki tulajdonságaiknak köszönhetően ipari laboratóriumi kemenceink tesztkamraként is felhasználhatóak. A ± 1%-os térbeli hőmérsékleti pontosságának köszönhetően megfelel a műanyagok tesztelési előírásainak, mint pl. DIN 53508, DIN EN 60216-4-1 vagy ISO 188, így feleslegessé teheti további tesztkamrák beállítását, ezzel is csökkentve beruházási költségeket.

Továbbá, a gyári vagy akár DAkkS kalibrálás biztosítja a még pontosabb tesztek végzését és ezek megbízható dokumentálását.

Kapcsolódás a jövőhöz! 
Ipari laboratóriumi kemencéink integrálhatók az ipar 4.0 világába. A PID hőmérsékletszabályozó Ethernet interfésszel rendelkezik, amely a TCP/IP protokollt futtatja. A hálózati csatlakozást és a folyamatok dokumentálását az SIMPATI szoftver biztosítja. Megbízható, sok éve tesztelt vezérlőcsomagunk további programozási, időzítési és riasztási funkciókat is tartalmaz.

Egyszerűen kivitelezhető csere 
Sok éve használt kemencéinek cseréje mindig kifizetődik. Ipari laboratóriumi kemencéink a Heraeus 6000 sorozat egységeivel megegyező méretben kínálnak modern technikai kialakításukon keresztül hosszú távú és egyszerű megoldást régi kemencéik lecserélésére.

Ipari laboratóriumi kemencéink három változatban, készletről szállíthatóak

Ipari laboratóriumi kemence_2, Vötschoven Lab

Ipari laboratóriumi kemencékBasic 
Már a Basic változat is számos funkciót kínál a tipikus rutinfeladatokra és alkalmazásokra.

 • diraTRON PIR hőmérséklet-szabályozó a pontos hőmérséklet-szabályozás érdekében
 • Túlmelegedés elleni védelem class 2 hőmérsékleti korlátozással
 • Kilépő oldali csappantyú a légcsere beállításához
 • Potenciál mentes riasztóérintkező a központi felügyeleti rendszerhez történő csatlakoztatáshoz
 • Nyitásérzékelő a légkeringetés és a fűtés biztonságos leállításához

Ipari laboratóriumi kemencékPremium 
További praktikus funkciók, amelyek kiterjesztik a lehetséges tesztelési folyamatok  és feladatok körét.

 • Gázmentesen hegesztett belső burkolat a problémás anyagok biztonságos kezeléséhez
 • Szabályozható sebességű keringető ventilátor a légsebesség pontos beállításához
 • Átvezető nyílás további kábelek és érzékelők bevezetésére

Ipari laboratóriumi kemencékPremium Plus 
A Premium Plus verzió egy nagyon erős elszívó ventilátorral egészíti ki a kemencét.
Ez lehetővé teszi a lényegesen gyorsabb légcserét, pl. magas nedvességtartalom esetén, ha sok kondenzátum várható, illetve ha gyors hűtés szükséges.

 

Szállítási határidő  – Mindhárom felszereltségi változat három méretben raktárról szállítható – a megrendeléstől számított 8-10 munkanapon belül üzembe helyezhetők.

Módosított, illetve egyedi kialakítású kemencék szállítási határideje előzetes egyeztetés alapján kalkulálható, a gyártás függvényében.

Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben vagy hívjon fel minket, szakképzett munkatársunk tanácsot ad Önnek.