Ipari kemencék / VTU hevítő- és szárítókemencék

A VTU ipari kemencéket nemcsak a járműgyártásban, az űrtechnikában és az elektronikaiparban használják, hanem az anyagok széleskörű feldolgozásnál is alkalmazzák, mint például az üvegek, kerámiák, műanyagok, fémek, textíliák és kompozitok.

Imari, hevítő és szárító kemencék, VTU

Standard hőkezelő és szárító szekrények a gyártásban
Ezeket általában olyan területen alkalmazzák, ahol gyúlékony anyagok nem kerülnek kibocsátásra. A VTU sorozatú készülékekben nagyon egyenletes hőmérséklet eloszlás érhető el egy, a munkatérbe irányított légcsatornával, reprodukálható termelési eredményeket is biztosítva ezzel.

Rövid folyamatidők és gyors visszaállás érhető el a nagysebességű fűtéssel. A belső munkatér optimális szigetelése és jó leválasztása egyaránt biztosítja a költséghatékonyságot és a környezeti fenntarthatóságot is.

Opciók és kiegészítők széles választéka, mint például az elszívó ventilátor, a berakodó kocsi, vagy a különböző vezérlő rendszerek, mind azt jelentik, hogy az eszközök optimálisan felkészíthetők az adott alkalmazás követelményeire.  

A VTU sorozatban semleges gáz csatlakozással ellátott, gáztömör modellek is rendelhetők, lehetővé téve ezzel a semleges atmoszférában történő kezelést.

Az optimális folyamatok az alábbiaknak köszönhetők

  • Magas minőségű anyagok használata
  • Alkalmazástól függően, vízszintes (standard verzió) vagy függőleges (opciós) irányú légcsatorna 
  • Rövid felfűtési és lehűtési idők
  • Hatékony felhasználó védelem: a berakodás alatt a légkeverő ventilátor és a fűtés ki van kapcsolva
  • Könnyen elérhető karbantartási egységek a rövidebb szervizidő érdekében
  • Folyamatoptimalizált konfigurációk a különféle lehetőségeknek és módosításoknak köszönhetően.

Fiókos, rakodólapos, hevítő kemence, VTUD