Vötsch infravörös technológia, IR

A Vötsch Technik Infravörös rendszere – Az IR sugárzók kibocsátási teljesítménye optimálisan hozzáállítható a kezelendő termék abszorpciós tulajdonságaihoz.

Infravörös technológia, IR tesztrendszer, Weiss

Az infravörös technológia közvetlen érintkezés, vagy akár átviteli közeg (például levegő, víz, stb.) igénybe vétele nélkül, elektromágneses sugárzás formájában, fénysebességgel adja át az energiát a mintáknak. Ennek eredményeként, az IR-hősugárzás különösen nagy kihívást jelentő alkalmazási területeken is használható hőforrásként (így például vákuumban, vagy tisztaszoba körülmények közt). Az alkalmazási területek felölelik a papír-, nyomda-, és textilipart, az üveg-, kerámia- és műanyag-technológiákat, valamint a kompozit és bevonó anyagokat.

Az IR sugárzók kibocsátási teljesítménye optimálisan hozzáhangolható a kezelendő termék abszorpciós tulajdonságaihoz. Egy infravörös rendszer megtervezéséhez tehát ismerni kell a kezelendő termék számos fizikai paraméterét. A mi berendezéseinkben lehetőség van infravörös tesztek elvégzésére az ilyen típusú paraméterek meghatározásához.

Egyedi előnyök

  • Gyors felmelegítés az alacsony sebességű felfűtésnek és lehűtésnek köszönhetően
  • Nagy hőteljesítmény átvitel
  • Kombinálható más Vötsch hevítő, hőkezelő és szárító rendszerekkel
  • A hosszú- és rövid hullámhosszú infravörös sugárzókkal 300°C és 3000°C közötti üzemi hőmérséklet érhető el.