VTL szárítókemencék gyúlékony anyagok részére

A szabványos hevítő-, és hőmérsékleti kemencék a gyártásban felhasznált bevonatokhoz. Folyamatos üzemű kemence rendszerek gyúlékony anyagok részére.

VTL szárítókemencék gyúlékony anyagok részére,  VTL, Vötsch Technik

A felületi bevonatok, lakkok vagy impregnáló gyanták szárítása során felszabaduló gyúlékony anyagok a levegővel robbanó elegyet képezhetnek. A VTL sorozatú ipari kemencéket kifejezetten ezekre a folyamatokra fejlesztették ki. Ezekben, egy pontosan adagolt levegőmennyiség minimális sebességű elszívásával lehetővé válik a folyamatok biztonságos ellenőrzése. A VTL modell megfelel az EN 1539 szabvány bővített biztonsági követelményeinek.

Egy nagyteljesítményű keringető ventilátor gondoskodik a megfelelő légkeverésről, ezáltal megelőzhető az oldószer koncentrációk megnövekedése a munkatérben. A robbanó keverék létrejöttének elkerülésére, a szellőztető ventilátorral adott mennyiségű meleg levegőt folyamatosan kiszívnak a munkatérből, majd ezt friss levegővel pótolják (hígítási elv).

A fő elpárolgási fázis befejezése után a kiengedett levegő áramlási sebességét a minimális 25%-ra csökkentik, ami energiatakarékos működést tesz lehetővé.

Megbízható folyamatok megvalósításának eszközei

  • A keringtetett és a kiengedett levegő áramlási sebességének folyamatos megfigyelése.
  • A kamrabelsőben levő illesztések gáztömör hegesztése megakadályozza, hogy a gyúlékony anyagok áthatoljanak a szigetelésen.
  • Az egyedi applikációkra kifejlesztett ügyfél-specifikus biztonsági koncepció számításba veszi a veszélyes-, és az összes anyag mennyiségét.